حذف و اضافۀ سواد مالی

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس - 1402/07/15

200 3 دقیقه

پنهان کردن خرده آشغال‌ها زیر فرش، خانه را تمیزتر نمی‌کند و خوردن مسکِّن منجر به سلامتی نمی‌شود! انسان ترجیح می‌دهد با همان چیزی مبارزه کند که روبرویش است. از این رو، در مواجهه با مشکلات، به نتایج و ظواهر می‌پردازد و آن‌ها را رفع و رجوع می‌کند.

پرداختن به ریشه‌ها و علت‌هایی که همواره پنهان‌اند، کار بسیار دشوار و البته درستی است. به ویژه در امور اجتماعی که ریشه‌ها نادیدنی است و تأثیرها سال‌ها بعد شروع به نمایان شدن می‌کند. در نگاه سیستمی، تغییر در خروجی جز با بررسی ورودی‌ها و فرایندها و دخل و تصرف در آن‌‌ها ممکن نیست. اما هستند تعداد زیادی که به جای چنین تفکری، روبروی یک سیستم می‌ایستند و هر بار با دیدن خروجی نامطلوب، آن را محکوم و ستاد مبارزه با فلان را تشکیل می‌دهند و پند می‌دهند و می‌گیرند و می‌بندند.

وقتی بعد مالی زندگی افرادِ جامعه دچار آسیب‌ها و بیماری‌ می‌شود، در گذر زمان، بخش‌های دیگر زندگی نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرند؛ تأثیراتی که گاه باور آن‌ها دشوار به نظر می‌رسد. مشکلات اقتصادی جامعه و ناتوانی افراد در رویارویی با آن، به آرامی چیزهایی را در سبک زندگی افراد، حذف و چیزهایی را اضافه می‌کند.

افزوده‌شده‌ها

مشکلات و نگرانی‌های اقتصادی، موجب بروز عوارض بسیاری در سطح فردی و اجتماعی می‌شود؛ از جمله:

  • بروز بیماری‌های مختلف جسمی و روحی در فرد
  • ایجاد تنش‌ در خانواده و روابط با همسر و فرزندان
  • ترک کار، کاهش بهره‌وری و ایجاد تنش‌ در محیط کاری با همکاران و مدیران
  • افزایش تنش‌های اجتماعی به شکل اعتراض‌های خیابانی
  • ایجاد ناامنی‌های اقتصادی با افزایش سرقت، کلاه‌برداری و ...

حذف‌شده‌ها

  • کاهش و حذف گوشت، میوه، لبنیات و دیگر مواد لازم از سبد خرید خانوار
  • کاهش و حذف ورزش، تفریح و سرگرمی از سبک زندگی افراد
  • ناتوانی در پس‌انداز و سرمایه‌گذاری برای بحران‌های اقتصادی فردی و دوران بازنشستگی
  • کوچ سرمایه‌گذاری‌ها به خارج از کشور
  • مهاجرت
  • کاهش میزان ازدواج
  • کاهش میزان فرزندآوری

این مطلب را در هفته‌نامۀ اطلاعات بورس بخوانید.

هشتگ‌های مرتبط


سایر عناوین

راهکارهایی برای ایجاد درآمد غیرفعال

راهکارهایی برای ایجاد درآمد غیرفعال

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

462 3 دقیقه 1401/04/25
مشارکت روسیه و بانک جهانی

مشارکت روسیه و بانک جهانی

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

793 2 دقیقه 1399/08/24

مطالب پیشنهادی