آموزش سواد مالی باید از مدارس لبنان شروع شود

الیاس المُر، نویسنده و تحلیلگر مسائل اجتماعی و سیاسی در لبنان، در مصاحبۀ اختصاصی با آکادمی هوش مالی

سواد مالی مقوله‌ای ضروری برای مردم همۀ کشورهاست؛ اما جوامع مختلف، رویکرد متفاوتی به آن دارند و مردم در مسیر کسب آگاهی‌های مالی با موانعی دست به گریبان‌اند. از این رو، آکادمی هوش مالی در مجموعه گفت‌وگوهایی اختصاصی با صاحب‌نظران کشورهای مختلف، شروع به بررسی رویکردها به این موضوع و مسائل موجود در دیگر نقاط جهان کرده است. در این قسمت، الیاس المُر، نویسنده و تحلیلگر مسائل اجتماعی و سیاسی در لبنان، از سواد مالی در این کشور می‌گوید. آن چه در ادامه می‌آید، مصاحبۀ اختصاصی آکادمی هوش مالی با این تحلیلگر است.

به نظر شما افزایش سطح سواد مالی مردم لبنان چه ضرورتی دارد؟

مشکلات مالی و اقتصادی که بیروت امروز با آن مواجه است، ریشه در سیاست‌های اقتصادی نادرستی دارد که در دهۀ نود اجرا شد. اعمال این سیاست‌های نادرست در نهایت باعث شد مردم از فعالیت‎‌های اقتصادی خرد، مانند کارگاه‌های خیاطی، نجاری و آهنگری که برای چهار یا پنج نفر شغل ایجاد می‌کرد، فاصله بگیرند.

برای درمان مشکلاتی که گریبان‌گیر جامعه یا اقتصاد است، باید علل و ریشه‌های آن معضل را شناسایی کرد. مشکلات مالی و اقتصادی که بیروت امروز با آن مواجه است، ریشه در سیاست‌های اقتصادی نادرستی دارد که در دهۀ نود اجرا شد. این سیاست‌ها بر پایۀ اقتصاد رانتی و جمع‌آوری سپرده‌های مردم در بانک‌ها و پرداخت سود به آن‌ها بود. اعمال این سیاست‌های نادرست در نهایت باعث شد مردم از فعالیت‎‌های اقتصادی خرد، مانند کارگاه‌های خیاطی، نجاری و آهنگری که برای چهار یا پنج نفر شغل ایجاد می‌کرد، فاصله بگیرند. در واقع، مردم دارایی‌های خود را برای دریافت سود به بانک‌ها سپردند تا مخارج و هزینه‌های‌شان را بپردازند.

از سوی دیگر، لبنان به دلیل مواضع سیاسی‌اش تحریم است و تنها راه برون‌رفت از این وضعیت، بازگشت به اقتصاد داخلی، کشاورزی، صنعت و همین طور تکیه بر نیرو و ظرفیت‌های انسانی است. ما باید روی سواد و مغزهای خود سرمایه‌گذاری کنیم. باید هدفمندسازی اقتصادی را در رأس اقدامات قرار دهیم، تولید و هزینه‌های‌مان را هدفمند کرده و از صنایع داخلی حمایت کنیم.

برای افزایش سطح آگاهی‌های مالی مردم لبنان از چه نقطه‌ای باید شروع کرد؟

آموزش مهارت‌ها و دانش مالی باید از مدارس شروع شود و در دانشگاه‌ها به طور گسترده ادامه یابد تا جامعه‌ای با سواد مالی داشته باشیم. 

ما به تجربه‌هایی که ایران در این زمینه کسب کرده، نیازمندیم. من فکر می‌کنم آموزش مهارت‌ها و دانش مالی و به طور کلی این فرهنگ باید از مدارس شروع شود و در دانشگاه‌ها به طور گسترده ادامه یابد تا جامعه‌ای با سواد مالی داشته باشیم.

در کنار فرهنگ‌سازی برای استفاده نکردن از کالاهای تجملی و خارجی،‌ باید به مردم لبنان آموخت به صنایع و محصولات داخلی روی بیاورند. تمایل مردم برای خرید اجناس وارداتی، در واقع اتلاف پس‌انداز است و باعث کاهش ارزش پول ملی می‌شود.

در این ویدئو، فیلم کامل گفت‌وگوی آکادمی هوش مالی با الیاس المر، نویسنده و تحلیلگر مسائل اجتماعی و سیاسی در لبنان، را مشاهده می‌کنید.

هشتگ‌های مرتبط


نظر خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی