تبلیغات؛ شر ناگزیر یا خیر کثیر

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس - 1401/06/05

1345 3 دقیقه

از نگاه عده‌ای، تبلیغات امری است مذموم و ریشۀ اصلی گرفتاری‌هایی مثل مصرف‌گرایی و آسیب به محیط زیست و حتی انسانیت. عده‌ای دیگر اما آن را روی دیگر سکۀ کار و اشتغال و تولید می‌دانند. آن‌ها معتقدند افراد جامعه نیازها و خواسته‌های گوناگونی دارند که کسب‌وکارها تلاش می‌‎کنند با تولید کالاها و خدمات، آن‌ها را برطرف کنند. اکنون با آماده شدن این محصولات، باید مردم را از وجود آن‌ها آگاه کرد و این اصلاً چیز بدی نیست. 

ماجرا اما از آن‌جا شکل دیگری به خود می‌گیرد که انبوهی از کسب‌وکارها برای اطلاع‌رسانی محصولات خود و پیشی گرفتن در رقابت فروش، شروع به تولید محتوا و آگهی تبلیغات می‌کنند و یک‌باره دور و بر ما پر می‌شود از تبلیغات. این‌گونه، همۀ این چیزهایی که دیده می‌بیند، راهی به دل و بعداً جیب باز می‌کند؛ تا آن‌جا که با فشار سنگین این تبلیغات، بدون این محصولات رنگارنگ، زندگی به نظرمان غیرممکن می‌رسد. 

تبلیغات و سواد مالی

سواد مالی با آموزه‌های خود در حوزه‌هایی چون خرج، پس‌انداز و تصمیم‌گیری مالی به ما کمک می‌کند زمام امور مالی در دست خودمان باشد و این تصمیم‌ها، نه از سر عادت و عرف جامعه، که آگاهانه و مسئولانه گرفته شود. یکی از مهم‌ترین آموزه‌های سواد مالی در این حوزه، جلب توجه افراد به نیازها و خواسته‌هاست. از آنجا که عمر و دارایی انسان، یعنی سرمایۀ زمانی و مالی او، محدود و تمایلات او نامحدود است، اولویت‌بندی آن‌ها ضرورت پیدا می‌‎کند. از نگاه سواد مالی، انسان دارای دو دسته احتیاجات است: نیاز و خواسته. 
درک و آگاهی درست از نیازها و خواسته‌ها، به تصمیم‌های مالی فرد جهت می‌دهد. اینگونه، تأمین نیازها فارغ از جذابیت‌های بیرونی و تبلیغاتی در اولویت قرار می‌گیرد و سرمایۀ زمانی و مالی، صرف خواسته‌ها می‌شود.

این مطلب را در هفته‌نامۀ اطلاعات بورس بخوانید.

هشتگ‌های مرتبط


سایر عناوین

کتابی که بخشندگی را به کودکان می‌آموزد

کتابی که بخشندگی را به کودکان می‌آموزد

دنیای اقتصاد

532 8 دقیقه 1399/11/09
زندگی‌نامۀ جناب پول؛ از سکه‌های حقیقی تا ارز مجازی

زندگی‌نامۀ جناب پول؛ از سکه‌های حقیقی تا ارز مجازی

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

802 3 دقیقه 1402/12/12

مطالب پیشنهادی