اصول مهم هنگام پیشفروش یا پیشخرید ملک
هفتهنامۀ اطلاعات بورس - 1403/03/05
در سالهای اخیر و با توجه به افزایش قیمت آپارتمان و کاهش قدرت خرید مشتریان، قراردادهای پیشفروش رونق زیادی پیدا کرده است. درشت بودن ارقام معاملات بازار مسکن، انگیزۀ کلاهبرداران را برای ورود به این بازار و فریب دیگران افزایش داده است .در این یادداشت، اصول مهم هنگام پیشخرید و پیشفروش ملک را مطالعه میکنید.
1. از معتبر بودن و داشتن مجوز رسمی بنگاه املاک مدنظر اطمینان یابید.
2. هنگام بستن قرارداد پیشفروش ساختمان، سند و قرارداد فروش را کنترل کنید و صرفاً به اظهارات بنگاه معاملات املاک اعتماد نکنید.
3. بهتر است به دلیل سنگین بودن رقم قرارداد، وکیلی همراه خود داشته باشید و تنها وارد اینگونه معاملهها نشوید. در صورت دسترسی نداشتن به وکیل، حداقل چند نفر را با خود ببرید که اوراق را مطالعه کنند.
4. در مرحلۀ بعد، سند قرارداد مشارکت در ساخت را بررسی کنید. اگر سازنده مالک است که بهتر؛ ولی اگر مالک نیست، باید دید با چه سِمتی میخواهد این قرارداد را با شما ببندد.
5. برای اینکه مشخص شود ملکی که اکنون میخواهید بخرید پیش از این نیز به فروش رفته یا خیر، سامانهای برای ثبت و صدور کد رهگیری توسط دفاتر مشاوران املاک طراحی شده است. اما متأسفانه، بسیاری مواقع ممکن است بدون ثبت و دریافت کد رهگیری، ملکی به فروش رسیده باشد. بنابراین، بهترین کار این است که قرارداد پیشفروش ساختمان را با مالک یا شخصی که به موجب سند رسمی از مالک وکالت دارد، در دفتر اسناد رسمی منعقد کنید.
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.
هشتگهای مرتبط
مطالب پیشنهادی
-
پول زور
نه خود خورد، نه کس دهد؛ جلد 39 از مجموعۀ 40جلدی داستانهای سواد مالی برای کودکان 10 تا 12ساله
-
چرا سواد مالی زنان کمتر است؟
شکاف جنسیتی در سواد مالی: ریشه در کمبود دانش یا کمبود اعتماد به نفس؟
-
سواد مالی در ادبیات فارسی
گفتگو با خانم دکتر نیره سادات علوی، نویسنده و پژوهشگر ادبیات فارسی در برنامه چهلستون؛ رادیو گفتگو
-
کارواش خانگی
جلد 7 از مجموعه 40جلدی داستانهای سواد مالی برای کودکان 10 تا 12 ساله