آموزش سواد مالی باید از مدارس لبنان شروع شود

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس - 1401/07/16

2144 3 دقیقه

سواد مالی مقوله‌ای ضروری برای مردم همۀ کشورهاست؛ اما جوامع مختلف رویکرد متفاوتی به آن دارند و مردم در مسیر کسب آگاهی‌های مالی با موانعی دست به گریبان‌اند. 

الیاس المُر، نویسنده و تحلیلگر مسائل اجتماعی و سیاسی در لبنان، در مصاحبۀ اختصاصی با آکادمی هوش مالی دربارۀ سواد مالی در این کشور می‌گوید: برای درمان مشکلاتی که گریبان‌گیر جامعه یا اقتصاد است، باید علل و ریشه‌های آن معضل را شناسایی کرد. مشکلات مالی و اقتصادی که بیروت امروز با آن مواجه است، ریشه در سیاست‌های اقتصادی نادرستی دارد که در دهۀ نود اجرا شد. این سیاست‌ها بر پایۀ اقتصاد رانتی و جمع‌آوری سپرده‌های مردم در بانک‌ها و پرداخت سود به آن‌ها بود. اعمال این سیاست‌های نادرست در نهایت باعث شد مردم از فعالیت‎‌های اقتصادی خرد، مانند کارگاه‌های خیاطی، نجاری و آهنگری که برای چهار یا پنج نفر شغل ایجاد می‌کرد، فاصله بگیرند. در واقع، مردم دارایی‌های خود را برای دریافت سود به بانک‌ها سپردند تا مخارج و هزینه‌های‌شان را بپردازند.

او دربارۀ چگونگی افزایش سطح آگاهی‌های مردم لبنان معتقد است: ما به تجربه‌هایی که ایران در این زمینه کسب کرده، نیازمندیم. من فکر می‌کنم آموزش مهارت‌ها و دانش مالی و به طور کلی این فرهنگ باید از مدارس شروع شود و در دانشگاه‌ها به طور گسترده ادامه یابد تا جامعه‌ای با سواد مالی داشته باشیم.

در کنار فرهنگ‌سازی برای استفاده نکردن از کالاهای تجملی و خارجی،‌ باید به مردم لبنان آموخت به صنایع و محصولات داخلی روی بیاورند. تمایل مردم برای خرید اجناس وارداتی، در واقع اتلاف پس‌انداز است و باعث کاهش ارزش پول ملی می‌شود.

این مطلب را در هفته‌نامۀ اطلاعات بورس بخوانید.

هشتگ‌های مرتبط


سایر عناوین

شاخص مال ناروا

شاخص مال ناروا

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

510 3 دقیقه 1399/11/18
نقش الگوهای رفتاری در تعامل مالی

نقش الگوهای رفتاری در تعامل مالی

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

554 3 دقیقه 1400/01/21
تجربۀ کشور هلند در آموزش سواد مالی

تجربۀ کشور هلند در آموزش سواد مالی

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

600 3 دقیقه 1398/12/10

مطالب پیشنهادی