آموزش سواد مالی باید از مدارس لبنان شروع شود
هفتهنامۀ اطلاعات بورس - 1401/07/16
سواد مالی مقولهای ضروری برای مردم همۀ کشورهاست؛ اما جوامع مختلف رویکرد متفاوتی به آن دارند و مردم در مسیر کسب آگاهیهای مالی با موانعی دست به گریباناند.
الیاس المُر، نویسنده و تحلیلگر مسائل اجتماعی و سیاسی در لبنان، در مصاحبۀ اختصاصی با آکادمی هوش مالی دربارۀ سواد مالی در این کشور میگوید: برای درمان مشکلاتی که گریبانگیر جامعه یا اقتصاد است، باید علل و ریشههای آن معضل را شناسایی کرد. مشکلات مالی و اقتصادی که بیروت امروز با آن مواجه است، ریشه در سیاستهای اقتصادی نادرستی دارد که در دهۀ نود اجرا شد. این سیاستها بر پایۀ اقتصاد رانتی و جمعآوری سپردههای مردم در بانکها و پرداخت سود به آنها بود. اعمال این سیاستهای نادرست در نهایت باعث شد مردم از فعالیتهای اقتصادی خرد، مانند کارگاههای خیاطی، نجاری و آهنگری که برای چهار یا پنج نفر شغل ایجاد میکرد، فاصله بگیرند. در واقع، مردم داراییهای خود را برای دریافت سود به بانکها سپردند تا مخارج و هزینههایشان را بپردازند.
او دربارۀ چگونگی افزایش سطح آگاهیهای مردم لبنان معتقد است: ما به تجربههایی که ایران در این زمینه کسب کرده، نیازمندیم. من فکر میکنم آموزش مهارتها و دانش مالی و به طور کلی این فرهنگ باید از مدارس شروع شود و در دانشگاهها به طور گسترده ادامه یابد تا جامعهای با سواد مالی داشته باشیم.
در کنار فرهنگسازی برای استفاده نکردن از کالاهای تجملی و خارجی، باید به مردم لبنان آموخت به صنایع و محصولات داخلی روی بیاورند. تمایل مردم برای خرید اجناس وارداتی، در واقع اتلاف پسانداز است و باعث کاهش ارزش پول ملی میشود.
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.
هشتگهای مرتبط
مطالب پیشنهادی
-
پنج باور غلط درباره بودجهبندی که نباید باورشان کنید
این باورها، بودجهبندی را ابزاری خشک و سختگیرانه میدانند
-
اهمیت سواد مالی در دو جریب زمین
کشاورز بدهکاری که اگر طی سه ماه بدهیاش را تصفیه نکند، زمین زراعیاش را از دست میدهد.
-
سواد مالی؛ الگویی برای مالی شخصی و خانوادگی
کتابی برای پژوهشگران سواد مالی
-
پسانداز؛ این بار، ساده و جذاب
مانکی؛ یکی از موفقترین اپلیکیشنهای سلامت مالی به انتخاب تینکفوروارد